Kategorier
Nyheter

5G – det allra senaste inom det mobila landskapet

Tekniken är i ständig utveckling och så också det mobila landskapet. Med alla nya uppdateringar och funktioner kan det ibland vara svårt att hänga med i svängarna. Den senaste uppdatering handlar om 5G, vilket kommer påverka hela den digitala världen.

Vad kommer 5G att innebära?

Först och främst kommer användare av 5G kunna röra sig betydligt snabbare och smidigare via olika enheter och dela information med varandra på ett enklare sätt. Hastigheten på den nya teknologin kommer tydligt öka. För att klargöra den markanta skillnaden i hastighet kommer nedladdning av videos gå på bara några sekunder.

5G kommer även vara oerhört mycket säkrare. Med dagens 4G finns stora risker för intrång men med den utvecklade teknologin vill man minimera detta och göra denna säkerhet till ett standardläge. Köp som genomförs via digitala tjänster kommer även det bli säkrare.

Slutligen har det kommit information om att 5G kommer kunna möjliggöra styrning av exempelvis stora maskiner. Man kommer dessutom kunna styra dessa från långa avstånd.

Sammanfattningsvis kommer interaktioner på internet generellt bli snabbare, enklare och säkrare tack vare 5G.

Om man inom den närmaste framtid ska investera i en ny mobiltelefon kan det vara bra att kolla om enheten stödjer 5G.

Av admin@adsight.se

Admin är en snäll kille från Falköping.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *