Kategorier
Nyheter

5G – Nokia ligger i framkant

Den nya 5G-tekniken har kommit ut på marknaden och Nokia är först ut med denna fräscha teknik.

I sommar kommer detta sätta fart på riktigt då Nokia erbjuder så kallad ”network slicing”. Denna teknik, som bygger på 5G, låter användare beställa en skiva som inkluderar ett nätverk. Detta nätverk garanterar vissa kvalitéer som exempelvis hög säkerhet eller en låg fördröjning.

Tekniken är fortfarande i stadiet av utvecklig. När man pratar om 5G nu så kopplar de flesta ihop det med det ovan beskrivna. Att det är ett fristående nätverk som än så länge inte är riktigt på plats.

Nokia och 5G

Nokia går ut med informationen att de inte kommer invänta utvecklingen kring 5G utan kommer göra en egen satsning. I ett samarbete med Telia och A1 kommer Nokia försöka sig på nätverksskrivning från allt från mobiler till transportnät.

Nokia kommer till sommaren göra en programvaruuppdatering och gå ut med denna funktion.

Nokia säger själva att det känns bra att ligga i framkant när det gäller detta. Företaget känner sig även stolta att kunna berätta nyheten för sina kunder.

Denna mobilkommunikationstjänst kommer utvecklas mer och mer och fler företag kommer behöva inkludera 5G i sin planering tror Nokia.

Av admin@adsight.se

Admin är en snäll kille från Falköping.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *