Kategorier
Nyheter

Bilhandlare kan nu skapa flera profiler i Google My Business

Det officiella Twitterkontot för Google My Business tillkännagav nyligen att bilhandlare nu kan skapa flertalet företagslistningar för olika bilmärken och avdelningar.

Men först – kort om Google My Business

På Google My Business, även kallat GMB, kan företag skapa profiler för att nå ut till potentiella kunder som söker efter deras varumärke eller också efter de tjänster och produkter som de tillhandahåller.

Om du är en frisör och har lokaler på Södermalm i Stockholm, har du således möjlighet att synas när någon söker efter ”frisör Södermalm” på Google. På samma sätt kan du nå ut om du är en tandläkare i Lund eller en leksaksbutik i Kiruna. Ja, du fattar grejen.

Spelplanen förändras…

… åtminstone för bilhandlare.

Traditionellt sett har man som företag endast kunnat skapa en plats/företagslistning per butik, salong, kontor eller liknande. Fram tills nu.

Den 11 februari gick nämligen det officiella GMB-kontor på Twitter ut med information om att bilhandlare numera kan skapa flera företagslistningar för en och samma butik:

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Hey there! Car dealerships are eligible to have a page for each brand at the location, as well as a page for the departments. Feel free to send us a DM if you have any other questions. Thanks! -Brad</p>&mdash; Google My Business (@GoogleMyBiz) <a href=”https://twitter.com/GoogleMyBiz/status/1227336181291110401?ref_src=twsrc%5Etfw”>February 11, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Mer specifikt kan man skapa en listning för varje bilmärke man tillhandahåller. Om exempelvis säljer bilar från Volvo, Ford, Suzuki och Skoda, kan man således skapa en listning för varje märke, även om de befinner sig på en och samma plats.

På samma sätt kan man även skapa flera företagslistningar om det finns olika avdelningar på företaget – exempelvis en för försäljning av bilar och en för reparationer av bilar (verkstad).

Uppdateringen har, av förklarliga skäl, skapat en hel del irritation bland många användare. Orsaken till detta är att de tror att det kan resultera i en hel del spam, vilket GMB tidigare har utstått en hel del kritik för.

Av admin@adsight.se

Admin är en snäll kille från Falköping.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *